Την Παρασκευή 8/3/2024 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας  , παρουσιάστηκε ο θεατρικός μονόλογος ” 3 του Σεπτέμβρη 1843 – Μακρυγιάννης ” στις Ε΄& Στ΄Τάξεις σε κείμενο Θανάση Σκρουμπέλου και σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.

3 του Σεπτέμβρη 1843. Η λαϊκή εξέγερση και απαίτηση για Σύνταγμα, υποχρεώνει τον Όθωνα να δεχτεί την παραχώρησή του. Ο Γιάννης Φέστας, ψυχοπαίδι του Μακρυγιάννη, διηγείται την πορεία προς το παλάτι, εκεί που ο λαός θα υποχρεώσει τον Όθωνα να υπογράψει το Σύνταγμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, ανακαλεί γεγονότα που έζησε δίπλα του, πράγματα που ένιωσε, το πόσο πόνεσε αλλά και μάτωσε δίπλα του.

Η 3η Σεπτεμβρίου του 1843 έφερε μια αλλαγή στην Ελλάδα, έφερε το Σύνταγμα! Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης πρώτος τόλμησε να αντιταχθεί στη βαυαρική τυραννία από τα χρόνια ακόμα της αντιβασιλείας, όταν ακόμα ο Όθων ήταν ανήλικος.

Μια υπέροχη ιστορική αναδρομή που άπτεται πολλά κομμάτια της ελληνικής ιστορίας. Ένας καθηλωτικός Θοδωρής Προκοπίου σε μια δωρική, λιτή αλλά ουσιαστική σκηνοθεσία. Μια παράσταση ύμνος στην Ελλάδα και την ιστορία μας!!

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η  ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!