Η 13η ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας Β΄ δημοτικού με τίτλο  “Μες στο μουσείο” μας οδήγησε στη δημιουργία μιας λαογραφικής συλλογής με την οποία  στολίσαμε την τάξη μας!

Τα εκθέματα συγκεντρώθηκαν από τα παιδιά και τις δασκάλες του  Β2 κ. Ευανθία Προκοπίου και κ. Γεωργία Σαϊδέ, ενώ μεγάλη ήταν η συνεισφορά των παιδιών και της κυρίας Ελένης Βελέντζα του Β1, καθώς και της δασκάλας του Δ2 κ. Κατερίνας Γιαννοπούλου. Φυσικά, αρωγοί όλης αυτής της προσπάθειας στάθηκαν οι γονείς των παιδιών που διάλεξαν κι έστειλαν στο σχολείο ενδιαφέροντα αντικείμενα – φορείς μνήμης αλλοτινών εποχών.

Όλα τα τμήματα του σχολείου μας, από το νηπιαγωγείο έως την ΣΤ΄, πέρασαν ήδη ή έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν την έκθεσή  μας  για να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τις δημιουργίες των προγόνων μας.

Παρ΄ ό,τι έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από τότε που ξεκίνησε η έκθεσή μας, η συλλογή εμπλουτίζεται καθημερινά με πολύ ξεχωριστά εκθέματα, ηλικίας πενήντα χρόνων και πάνω! Μέσα απ΄ αυτά, τα παιδιά συναισθάνονται τις αξίες που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση αυτών των δημιουργημάτων: υπομονή, επιμονή, αγάπη, στόχοι.  

Με βιωματικό τρόπο αντιλαμβάνονται πως ο παρόν και το μέλλον μας βασίζεται στις αξίες των προγόνων τους οποίους ευγνωμονούμε για τα τόσα σπουδαία που μας χάρισαν.

Τα αποτυπώματά τους τα αισθανόμαστε πάνω στα έργα τους!