Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης για σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , αυτή τη φορά με τον τίτλο …Το Φυλαχτόοοοοοοοο.

Το πρόγραμμα αυτό αξιοποιώντας τη μέθοδο ακουστικής  ” επανεκκίνησης”  στοχεύει  στη μετάδοση γνώσεων και εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δασκάλους και τους μαθητές στις σχολικές εκδηλώσεις και στην εξοικείωση των μαθητών με τις παραστατικές τέχνες.

Το Φυλαχτόοοοοοοοοοοο είναι ένα ” καινούριο – παλιό” μουσικό παραμύθι τοποθετημένο στους Παξούς , βασισμένο σε χαρακτήρες , σκηνές και σύμβολα παρμένα από γνωστά ελληνικά παραμύθια.

Το Σάββατο 4/6/2022 το σχολείο μας συμμετείχε  στην εκπληκτική αυτή παράσταση…με το  2ο τμήμα της Έκτης Τάξης. Η παράσταση έλαβε χώρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , υπό την καθοδήγηση της Μουσικού μας και πολλών συντελεστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμμετείχαν δεκατρία σχολεία , δεκατέσσεροι δάσκαλοι ,πέντε  καταξιωμένοι μουσικοί και περίπου διακόσιοι μαθητές.

Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας , που ανέλαβε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μαθητών μας!

Όσοι είχαμε τη δυνατότητα (γονείς των μαθητών , εκπαιδευτικοί , συνοδοί),  τη χαρά  και τη τιμή να παρακολουθήσουμε αυτό το ΥΠΕΡΟΧΟ μουσικό παραμύθι , απολαύσαμε – θαυμάσαμε τους απίθανους μαθητές μας σε μια εξαιρετικά καλοστημένη παράσταση , με τη συμμετοχή του κοινού στην πρόβα και καταχειροκροτήσαμε  όλους τους συντελεστές. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ κα ΑΝΝΑ!!!!!!!!!!

 

3 Απόψεις για το “Το φυλαχτόοοοοοοοοοο”

  1. Εμμανουέλα Τζίνη

    Υπέροχη παράσταση! Συγχαρητήρια σε όλους!! Ηταν μια μοναδική εμπειρία!!

  2. Βουρλούμη Κέλλυ

    Πολλά πολλά συγχαρητήρια στην κα Κανάκη και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

  3. Σοφία Μπονάρου

    Ευχαριστούμε τη μουσικό τους σχολείου μας κα Κανάκη και όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο να ζήσουν τα παιδιά μας αυτή την εμπειρία και να πάρουν μέρος σε αυτή την υπέροχη παράσταση! Συγχαρητήρια!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα